Toon alle categorieën
Terug naar het overzicht

Gewokte abrikozen met amandelschilfers en happy hazel

Een warm dessertje om je vingers bij af te likken.

Categorie
Desserten
calorieën
Tijd
15 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Snijd de abrikozen overlangs door en verwijder de pit.
  2. Snijd vervolgens elke helft in 3 gelijke partjes.
  3. Verhit een droge pan op het vuur, voeg de amandelschilfers toe en laat ze kleuren op middelhoog vuur. blijf bij de pan want het gaat sneller dan je denkt.
  4. Verhit in tussentijd een pan op het vuur en voeg een klontje boter toe. Voeg de abrikozen toe en bestrooi ze met de suiker.
  5. Laat de abrikozen stoven zodat de suiker smelt en licht karamelliseert.
  6. Haal de amandelschilfers uit de pan als ze voldoende gekleurd zijn.
  7. Dresseer de abrikozen in een diep bord, voeg wat amandelschilfers toe en tot slot een bolletje happy hazel. Werk af met enkele takjes munt.
  8. Dien op.

This is a recipe by
Mathias Nijs
View all my recipes

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.